Golf op een boogscheut

Golf op een boogscheut

Naxhelet Golf Club te Wanze op 15 km noordelijk van ons

Gelegen op een plateau met uitzicht op de valleien van de Mehaigne en de Maas, heeft de Naxhelet Golf Club niet minder dan 30 holes ontworpen door de internationaal erkende architect Martin Hawtree. De faciliteiten omvatten een 18 holes baan met een lengte van 6344 meter, een pitch en putt van 9 holes en 3 holes gewijd aan de Naxhelet Golf Academy. 
De Golf de Naxhelet is de enige golfbaan in Wallonië die het “geo” -label heeft gekregen dankzij een 100% biologisch verantwoorde behandeling.

Five Nations Golf Club te Méan (nabij Durbuy) op 20 km zuidelijk van ons

De Golf Five Nations bevindt zich in een uitzonderlijke en gevarieerde omgeving. De 18-holesbaan (Par 72), die in 1990 door golfarchitect en topkampioen Gary Player werd getekend, is een bijzonder competitieve uitdaging met veel afwisseling. Het 120 hectare groot domein, dat zich uitstrekt over een groot plateau en een kleine beboste vallei, richt zich tot alle handicaps. De kwaliteit van de baan en de omkaderende infrastructuur waarborgen een unieke ervaring in een golvend landschap. Enkel spelers die in het bezit zijn van een federatiekaart en met een handicap van minimun 36 hebben toegang tot de baan.

Royal Golf Club Sart Tilman te Angleur (nabij Luik) op 22 km ten oosten van ons

Het juweel van Luik. Van al de Belgische golfbanen die Tom Simpson getekend heeft, is het misschien deze van Sart-Tilman, officieel in 1939 ingehuldigd, waarop hij het meest trots is. In een schitterend beboste omgeving ligt deze mooie golfbaan in golvend en heuvelachtig landschap.