Koetstocht door de natuur

Koetstocht door de natuur

Heb je ook altijd al een keer willen genieten van een mooie rit met paard en wagen in de echte natuur?

Met machtige en prachtige Vlaamse paarden in dubbelspan, aangespannen voor een comfortabele koets, ontdek je de mooiste, idyllische plekjes van de Condroz en laten je genieten van de schoonheid, de rust en stilte van de natuur.

Een parcours van +- 1,5 uur wordt steeds in dubbelspan gereden wegens de grote hellingen. Ed, menner van dienst, doet niets liever dan met onze eigen paarden op stap te gaan. Wie wil kan er al bij zijn van bij de voorbereiding, wanneer Scala en Valérie worden klaargemaakt om ze in te spannen.

Er zijn verschillende routes die we kunnen doen. We gaan we de bossen in, bergop en bergaf, we moeten wel rekening houden met het weer (droge of natte grond), soms steken we de Hoyoux over door het water, Of als je het graag iets rustiger houdt, nemen we de vlakke paden. We zorgen er voor dat ook kinderen of mensen die minder goed te been hun hart kunnen ophalen tijdens deze unieke belevenis.

Eens terug thuis verzorgen we onze trouwe viervoeters en belonen we ze met iets lekkers voor de fijne rit. Geniet na met iets lekker uit de honesty bar terwijl jullie de belevingen van de dag nog eens overlopen, met een oog op onze paarden gericht ...

Het tarief van € 80,- (€ 100,- als jullie niet bij ons logeren) is per rit. In de koets is er plaats voor 5 passagiers, nl. één pers. naast menner Ed, en 4 pers. achter (2 naast mekaar). Veel hangt natuurlijk ook af van het gewicht (en omvang) per persoon. Laat ons grosso modo zeggen dat we een dikke 300 kg gewicht kunnen meenemen. Kleine kinderen kunnen gemakkelijk met 3 naast mekaar zitten, 3 volw. pers. naast mekaar is niet mogelijk (de breedte van de achterbank is 100 cm).
Als de groep te groot is, wordt er soms beslist om 2 korte ritten te doen.
Het maakt dus niet uit of er 2 of meer personen op de koets zitten: er geldt slechts één prijs : gemakkelijk, duidelijk en eenvoudig.

Deze service wordt aangeboden onder voorbehoud van het weer en eventuele dringende veldactiviteiten (o.a. hooien).