Fietsen en mountainbike

Fietsen en mountainbike

Er zijn verschillende fietskaarten aanwezig en van bij ons vertrekken er ook gemarkeerde routes. Dit voor zowel gewone fietsen als mountainbikes.

logo BienvenueVelo

We hebben het label "Bienvenue vélo" of "Fiets welkom", wat jullie de garantie geeft dat fietsers met open armen ontvangen worden.

We wonen op 2 km van de RAVeL la ligne 126 tussen Ciney en Huy. Deze bijzonder mooie fietsroute van bijna 41 km volgt de bedding van de vroegere spoorweg L126 die Ciney met Statte (Huy) verbond.
In het eerste deel door de Condroz-Famenne fiets je bijna onmerkbaar zeer lichtjes stijgend en dalend (max. 1 %) tussen de lage, golvende heuvels van zo'n 200 tot 300 meter hoog waarop bossen worden afgewisseld door vruchtbare landbouw- en weidevelden.
Het tweede deel van dit traject daalt voorbij Clavier door bossen via Modave naar Pont-de-Bonne en loopt dan tot Marchin door de rotsige, ingesloten en overweldigend groene vallei van het riviertje Hoyoux. En dan kom je vlakbij onze boerderij terecht.

Mur de Huy voor toeristenDe fameuze "Mur de Huy", de aankomst voor de semi-klassieker De Waalse Pijl (La Flèche Wallonne) en de Belgische aankomstplaats van de Tour de France 2015, ligt op 10 km. Let wel ... eens op de muur aangekomen is het toch nog altijd weer wat berg op om terug thuis te raken. Dus niet al je pijlen op "de muur" verschieten. Wil je een deel van "de Tour de France in de Condroz" voor je rekening nemen, wij kunnen je de route geven.

Er is plaats om uw natte sport- of regenkleding te laten drogen.

Er zijn verschillende NGI-kaarten verkrijgbaar bij toeristische dienst van in Modave en Huy en van de regio Terre-de-Meuse..
Om het voor jullie gemakkelijker te maken hebben wij zelf verschillende routes die we jullie ook in .gpx-versie kunnen geven, zodat ze gemakkelijk te volgen zijn via een gpx-viewer.

Fietsroutes op RouteYou met vertrek vanuit B&B de 4 wilgen en, vooral voor mountainbikes, op SityTrail.

(Elektrische) fietsen en mountainbikes kunnen worden gehuurd bij B.Cycl. in Huy (La Sarte). Dit moet natuurlijk vooraf gereserveerd worden! 

 

La Flèche WallonneLa flche Wallonne

De Waalse Pijl, of La Flèche Wallonne in het Frans, is een UCI World Tour eendagskoers die op de woensdag tussen de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik op het programma staat.

De eerste keer dat deze race gereden werd is in 1936. Vanaf 1998 is er ook een koers voor vrouwen.
Kenmerkend zijn de steile Ardense heuvels, waarbij de Muur van Hoei sinds 1983 de scherprechter is.
Legendarische renners als Fausto Coppi, Roger de Vlaeminck, Eddy Merckx, Joop Zoetemelk, Francesco Moser, Bernard Hinault, Lance Armstrong wisten de heuvelklassieker te winnen.
Recordhouder is Alejandro Valverde, die de Waalse Pijl vijf maal won
.

 

 • Click to enlarge image 01 201605 16 Els en Wendy komen 60 km fietsen 04.JPG Tocht van 60 km voor de boeg
 • Click to enlarge image 02 201804 19 Dag na de Waalse Pijl nu zelf aan de slag 02.JPG De dag na de Waalse Pijl gaan onze gasten nu zelf de uitdaging aan
 • Click to enlarge image 04 201508 08 Fam. De Veuster op bezoek 14.JPG
 • Click to enlarge image 05 201704 03 Fietsen en relaxen Modave 09.JPG Fietsen of relaxen, het kan allebei
 • Click to enlarge image 05 RAVeL ligne 126.jpg De RAVeL ligt op 2,5 km van onze B&B
 • Click to enlarge image 07 201804 Mur de Huy voor toeristen.jpg Mur de Huy voor toeristen
 • Click to enlarge image 08 Fietsen op de RAvel te Modave village.jpg Fietsen op de RAveL te Modave village
 • Click to enlarge image 09 201609 03 Jan en Alda vertrekken voor de fietstocht 04.JPG Aan de start van een mooie rit
 • Click to enlarge image 10 VTT-route van 142 km door de Condroz voor de geoefende mountainbiker.jpg VTT-route van 142 km door de Condroz voor de geoefende mountainbiker
 • Click to enlarge image 11 202109 Klaar om te gaan fietsen.jpg
 • Click to enlarge image 12 VTT au Condroz.jpg Mountainbiken in de Condroz
 • Click to enlarge image Fietsen op de RAVeL.jpg Fietsen op de RAVeL voor groot en klein
 •