Evenementen kalender

Evenementen kalender

Er is geregeld wel wat te doen bij ons in de buurt. Zonder volledig te willen zijn, zullen we hier geregeld evenementen posten, zodat jullie hier rekening mee kunnen houden als jullie enkele dagen bij ons willen verblijven.
Theatervoorstellingen, tentoonstellingen, georganiseerde wandelingen e.d.
vind je op de evenementenkalender van onze toeristische diensten  Syndicat dInitiave Entre eaux et chateaux en Huy tourisme en TdM MaisonduTourisme Logotype WEB

Bekijk hier de toeristische gids van Huy, ook verkrijgbaar bij de toeristische dienst.

Toeristische autorally in Modave
alle dagen in juli en aug.

"Les beaux coins du Condroz" (de mooie plaatsjes van de Condroz) circuit van 60 km
Inschrijven via de toeristische dienst.
Rallye touristique "Les beaux coins du Condroz"Les beaux coins du Condroz"

Concert in open lucht - Drive In Culture

en zoveel meer in Marchin!

Gebouwd rond 1903 en gerestaureerd in 2015, zal de Grand-Marchin kiosk zijn oorspronkelijke doel herwinnen door het organiseren van muzikale momenten gedurende de hele zomer.
Lichte en hangende momenten, in alle stijlen, om ontmoetingen aan te moedigen, zelfs op afstand, en om een uitwisseling te stimuleren, zelfs heimelijk, rond het plein dat voor de gelegenheid is ingericht.

Kiosque à musiques

202007 et 08 Kiosque Drive à Marchin 

Ca jazz à Huy - Straat-theather -
Festival d'art de Huy - en zoveel meer

Theater, muziek, literatuur, beeldende kunst, voorstellingen voor een jong publiek... de hele zomer door is er voor elk wat wils.

Sinds 1998 is dit festival gewijd aan wereldmuziek en -stemmen. Het richt zich tot een nieuwsgierig publiek dat openstaat voor andere werelden, geluiden, culturen en waarden.
Elk jaar is het een ecclectisch festival. Van Lapland tot Mongolië, van Ierland tot Tunesië of Bulgarije, laten integere en aparte artiesten je kennismaken met andere culturen, geluiden en waarden met hun verrassende, vernieuwende en emotionele muziek.

Place aux artistes 

La flèche Wallone - De Waalse Pijl op woe. in april


De tweede van de drie Ardennen-klassiekers gaat steeds door in april de woensdag ná de Amstel gold Race en net vóór Liège-Bastogne-Liège en staat 12de op de UCI World Tour.
In 2021 is dit al de 85ste editie.
Onze B&B de4wilgen ligt letterlijk in een zijstraat van de plaatselijke ronde die de renners doen met als orgelpunt de muur van Huy. Als de renners bij ons passeren maken ze zich op om aan de "Côte d'Ereffe" te beginnen, een klim van 2.1 km met een stijging van 5%.
De Muur van Hoei, de mythische aankomst van de Waalse pijl, is een straat van 1,3 km  (echte naam : Chemin des Chapelles in Hoei / Huy) die uitgeeft op het Plaine de la Sarte. De renners passeren er drie keer en eindigt op de top. De helling van 26% in een bocht maakt er een van de meest uitputtende passages van in Europa.
In 2021 was Julian Alaphilippe alweer de snelste, ook al is hij er diep voor moeten gaan. In 2022 was uiteindelijk de belg Dylan Teuns de sterkste tot op het einde.

La flèche Wallone

Rallye du Condroz-Huy  begin november

Het sluitstuk van het Belgisch rallykampioenschap is de Condroz Rally, begin november. Hoei, de uitvalsbasis van deze najaarsklassieker, leeft wekenlang toe naar het topevenement en tijdens het rallyweekend wordt de stad en de regio langs de Maas overspoeld door tienduizenden enthousiaste rallyliefhebbers. De Condroz Rally is het eindejaarsfeest van de rallysport in België.
Het parcours voor de Condroz Rally heeft twee gezichten. Aan de noordelijke zijde van de Maas, de regio van zuidelijk Haspengouw, wordt voornamelijk gereden over betonbanen die er traditioneel erg glad bij liggen door de bietenoogst en de kleigrond. In Marneffe, Wanze, Bas-Oha... werd al heel wat rallyhistorie geschreven. Aan de zuidelijke zijde van de Maas, de Condroz, zijn de proeven technischer, maar daarom niet minder glad en verraderlijk, want het asfalt heeft al heel wat rally's doorstaan. Het supergladde asfalt in Goesnes, het bos van Tihange, de jump van Vierset en de fameuze modderige finish van Strée zijn jaarlijks een must voor de duizenden rallyliefhebbers.
Net zoals in Ieper, heeft de Condroz een typische en ongekende sfeer, zowel in het rallycentrum als langs de proeven. De absolute recordhouder van de Condroz Rally is Patrick Snijers met negen overwinningen. Bruno Thiry won vier keer in Hoei, gevolgd door Robert Droogmans, Guy Colsoul en Freddy Loix (3). De teller van Marc Duez, Renaud Verreydt, François Duval, Pieter Tsjoen en Kris Princen staat op twee. Stuk voor stuk grote namen van de Belgische rallysport, maar ze verbleken allemaal bij de naam van de beste rallyrijder aller tijden. Sébastien Loeb himself overklaste in 2013 de Condroz Rally, natuurlijk met een Citroën.
Condroz Rally

 Condroz Rally spéciale Tinlot