Les Grottes de Remouchamps

Les Grottes de Remouchamps

De langste ondergrondse vaartocht ter wereld!

Het bezoek aan deze prachtige grotten die door de eeuwen heen zijn gevormd, begint met een wandeling van iets meer dan een kilometer door een sprookjesachtig decor. Dankzij de mooie nieuwe verlichting, laat de bovenste galerij u de sensatie, de mysteries en de schoonheid bewonderen van de onderaardse wereld. U ziet wonderlijke stalagmieten en stalactieten, en ontdekt de zaal die 8000 jaar geleden bewoond werd door jagers van het paleolithicum.

De wandeling voert u nadien naar de oude sifons van de Rubicon, een onderaardse rivier, en naar de grote zaal van de kathedraal.

Het vervolg van het bezoek gebeurt met een bootje op de Rubicon, langs de onderste galerijen. Het is de langste onderaardse riviertocht ter wereld, die toegankelijk is voor het publiek. De gids laat u genieten van een fabelachtig spektakel en geeft gedetailleerd uitleg over alle natuurwonderen.

OPGELET: vanwege de smalle passages en meer dan 400 treden zijn de grotten niet toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit. Voor een goed verloop van het bezoek zijn honden niet toegelaten in de grot.

Open van 01/02 tot 30/11: dagelijks 10 - 18 u (laatste vertrek om 17 u) • Elke dag tijdens de kerstvakantie: 10 - 17 u

De Grotten van Remouchamps