Chevetogne provinciaal domein

Chevetogne provinciaal domein

Een absolute aanrader waar je niet snel op uitgekeken bent.

Het Provinciaal Domein van Chevetogne is een ideale bestemming voor een leuk daguitstapje. Het domein heeft een oppervlakte van ruim 550 hectare. Met de acht uitdagende thematische speeltuinen zullen kinderen zich absoluut niet te vervelen. Ze kunnen zich een ware Robin Hood voelen, of zich verbeelden dat ze het beruchte Ros Beiaard zijn, ze kunnen er verliefd worden op bos elfen en zichzelf voelen als een op het strand aangespoelde schipbreukeling.

Ook een aanrader is het NEM, het Nature Extraordinary Museum, een spannende ondergrondse ruimte die de 'grot van de kennis' wordt genoemd. Een plek die met een zeemeermin, kikkers, een heksenapotheek, stapels boeken en nog veel meer beslist tot de verbeelding spreekt en je doet verbazen over de biodiversiteit van onze planeet.

Het Domein is heel het jaar door open.
Tijdens het hoogseizoen van begin april tot half oktober worden er extra activiteiten georganiseerd (bootjes, kano's, minigolf, treintje, enz.). Dagtickets aan zeer schappelijke prijs (+15 jaar € 10,-)
Tijdens het laagseizoen heb je vrij toegang tot het Domein.

Ook 's avonds is het mogelijk om in het domein van zijn restaurants en zijn speelpleinen te genieten. Voor de openingstijden van de horecazaken kan je best op hun website kijken.

                                                                Domaine Provincial de Chevetogne