De watertuinen van Annevoie

De watertuinen van Annevoie

Ontdek de betoverende watertuinen van Annevoie: een schitterend Waals erfgoed uit de XVIIIde eeuw, ergens tussen Namen en Dinant.
En neem, om er naar toe te rijden, de kleine wegen om zo de prachtige Condroz te verkennen. Wij kunnen u helpen met enkele gps-tussenstops.

De tuinen van Annevoie zijn geklasseerd als Waals Erfgoed en met twee sterren gequoteerd door de Michelingids.

Watertuinen en Franse, Engelse en Italiaanse invloeden : De Tuinen van Annevoie behoren tot de mooiste van Europa. De tuinen ontworpen op basis van drie verschillende filosofieën. De Franse stijl, waarbij de kunst de natuur corrigeert, de Italiaanse stijl, waarbij de kunst zich aan de natuur aanpast, en de Engelse stijl, waarbij de kunst de natuur imiteert. Je wordt ononderbroken verrast door fonteinen en waterpartijen die een wonderlijk spektakel vormen zonder dat er daar machines of waterpompen bij komen kijken. De majestueuze, oude bomen, en loop door de Bloementuin, en het romantische overdekt laantje, de Laan der Verzuchtingen.

Voor kinderen van 3 tot 12 jaar is er een houten speeltuin.
Het domein is open van 28 maart t.e.m. 11 november 2020 van 9u30 tot 17u30.
Trek zeker 1,5 uur tot 2 uur uit voor je wandeling. Er is een grote parking voor auto’s en fietsen voorzien vlakbij het domein.
Honden aan de lijn zijn toegelaten.

Niet te missen in 2020: 01-02-03 mei : "Les Costumés" uit Venetië komen naar de weelderige tuinen... !

                                                                Les jardins d'Annevoie

Photos © "Daniel Fouss"