Aquarium Museum van Luik

Aquarium Museum van Luik

Het Aquarium-Museum van Luik, beheert door de Luikse universiteit, biedt u een prachtige reis in de water- en dierenwereld. Het nodigt u uit om de waterfauna onder verschillende facetten te ontdekken.
Duik op droge voeten in de oceanen, zeeën, meren en rivieren van de wereld en maak kennis met meer dan 150 soorten in het water levende dieren in ongeveer 50 bassins.

In het museum zult u versteld staan ​​van de rijkdom en diversiteit van de dierenwereld. Bijna 20.000 geconserveerde, genaturaliseerde of skeletachtige exemplaren van alle continenten wachten op u. Een unieke kans om de ogen van opmerkelijke dieren te raken.

De gloednieuwe ruimte "Les Petits Zozoos" - gevestigd in het museum - is een leuke ruimte voor kleuters van 0 tot 5 jaar oud. Ouders en kinderen kunnen verschillende activiteiten samen doen: zichzelf vergelijken met dieren, hun houding nabootsen, vinden waar sommige verborgen zijn ...
De ruimte is onderverdeeld in 2 delen: een gereserveerd voor 0-2 jaar oud; de andere is opgedragen aan 2-5 jaar oud. In deze kamer kunnen kinderen (net als hun ouders) alles wat erin zit aanraken en manipuleren.
De zaal "TréZOOr" bevat op zijn beurt opmerkelijke erfgoedobjecten, getuigen van grote wetenschappelijke, historische of artistieke waarde, die de geschiedenis van de natuurwetenschappen illustreren. Deze erfgoedobjecten zijn het waard om samen te zijn bestempeld als "Schatten van het Zoölogisch Erfgoed" en zijn nu te zien in deze onlangs gerenoveerde ruimte.

Elke dag van het jaar open behalve 24, 25 en 31 december en 1 januari.

                                                                Aquarium-Muséum de Liège

Photos ©Aquarium-Muséum Universitaire de Liège