Ode aan onze hengst Sterre

Toegevoegd op 23 december 2018

Gisterenmiddag is onze prachtige hengst Sterre (6 j.) overleden (ras Vlaams Paard).

Hij is in blakende gezondheid naar de paardenkliniek gebracht voor een castratie. Iedereen weet dat een narcose een risico inhoudt, zeker bij paarden. Vandaar ook dat we hem naar een paardenkliniek hebben gebracht, om zo min mogelijk risico’s te nemen. Als er al een probleem zou ontstaan, is hij daar met alle kennis – materiaal – mankracht … En iedereen gaat ervan uit dat het noodlot bij zijn paard niet zal toeslaan.
Wij hebben nu aan het kortste einde getrokken.

Ik heb geen zin om alles in detail uit te leggen. Er is gevochten en gestreden, zowel door Sterre als in de kliniek, 48 uur lang.
Maar de natuur heeft er anders over beslist.

Sterre was de trots van onze boerderij, samen met zijn muze Scala hebben ze voor ferme nakomelingen gezorgd. Xel (1,5 jaar) en Ysolde (8 maanden) zijn nog steeds bij ons.

Wat hebben we van hem mogen genieten. Zijn trouwe bruine ogen, hoe hij elegant met zijn hoofd naar beneden kwam om op gelijke hoogte met ons te komen. Tijdens de koetstochten was Sterre de trekker, van hem mocht Scala het gerust wat kalmer doen, hij deed zonder morren het zwaarste werk.

Al jaren zegt Ed dat Sterre het mooiste paard is dat hij ooit heeft gehad. Dat we nu, in de fleur van zijn leven, al afscheid van hem moeten nemen komt bijzonder hard aan. 

We hebben een kort filmpje gemaakt van Sterre :