Afvaart van de Ourthe en de Lesse

Afvaart van de Ourthe en de Lesse

Op 20 km ligt Hamoir, de vertrekplaats om met de kayak de Ourthe af te varen. Je kan kiezen uit 4 verschillende parcours. Vertrek vanuit Bomal of Barvaux, de beginnelingen kunnen kiezen voor 8 km, de langste en sportiefste afvaart is 25 km lang en duurt ongeveer 6 uur. In het voor- en najaar zijn er diverse stroomversnellingen, in de zomer kan het zijn dat je soms uit je kayak moet om een handje met helpen om je kayak over de stenen te tillen o.w.v het ondiepe water.
Onderweg kom je langs prachtige landschappen. Halverwege kan je in Sy even aanleggen bij hotel a la Ferme in Sy. In Sy zijn er verscheidene restaurants en cafés, allen mooi gelegen aan de Ourthe.

Achteraf kan je nog afsluiten op een recreatiedomein. Er is zelfs een catering te huur voor achteraf.

Van 1 april tot 30 juni en van 1 tot 30 september: van dinsdag tot zondag, vertrekken van 10 tot 14uur (in oktober op reservering).
Juli en augustus: alle dagen, vertrekken van 10 tot 15uur. Reserveren aanbevolen.

Kayak les Remous

 

Op 40 min. ben je in Dinant (Anseremme) om de Lesse af te varen. De korte afvaart van 12 km is ideaal voor iedereen en duurt ± 2u30, voor de lagne afvaart van 21 km ben je ongeveer 5 uuronderweg. Bij de lange afvaart van de Lesse kom je door het mooiste stukje natuur (ook het minst drukke stuk). Her en der zijn er mooie aanlegplaatsjes voorzien, waar je 's middags kan picknicken, en genieten van het mooie uitzicht.
Geniet van de wilde schoonheid van de Lesse en van de pracht van de Ardense rotsen.

Alle dagen open van 1 april tot 30 juni m.u.v. 1ste zat. van juni (opening vissers seizoen), laatste vertrektijden afhankelijk van de route en de datum (lengte van de dagen).

Lesse kayaks en Kayaks Libert

 

Zwemvesten zijn gratis voor iedereen een en verplicht voor kinderen onder de 10 jaar, waterdichte tonnen zijn te huur. Bij aankomst zijn er kleedkamers - WC's - douches zijn aanwezig.

{gallery}37{/gallery}