Château de Modave

Château de Modave

Het Kasteel van Modave is één van de mooiste Ardense kastelen langs de oevers van de Maas. Het is een must voor liefhebbers van architecturale hoogstandjes, en is één van de mooiste voorbeelden van classicisme, met een park dat schitterend onderhouden is.

Het staat bovenaan een steile kalkrots, 60 meter boven de Hoyoux : aan de oostzijde een buitenkasteeltje, aan de westkant een adelaarsnest. Het biedt een schitterend uitzicht op de over het aanliggende natuurreservaat van 450 hectare.

Tussen 1652 en 1673 restaureerde Jean-Gaspard-Ferdinand de Marchin het enorme gebouw vanbinnen en vanbuiten. Het exuberante design paste perfect in de tijdgeest. Het kasteel telt een twintigtal luxueuze kamers die royaal versierd en bemeubeld zijn.

Naast het kasteel zijn er nog vele troeven: gemarkeerde wandelpaden, schitterende vergezichten, het natuurreservaat, bossen, kalkhellingen, een grote hoogstamboomgaard, ...

Vivaqua exploiteert er één van de grootste grondwaterwinningen van het land. Dat water bevoorraad een groot gedeelte van onze hoofdstad Brussel. Hier vind je alvast de geschiedenis van deze waterwinning.

Via de audiogids met plan voor de tuinen van het kasteel kan je in het Nederlands - Frans en Engels door de tuinen flaneren. Er zijn 2 audiogidsen, eentje voor volwassenen en een kinderversie. 

Openingsuren van 1 april tot 15 november : alle dagen van 10 tot 18 uur (laatste toegangsuur : 17 u.) Gesloten op maandag (behalve op feestdagen en july & augustus)

In het voorjaar van 2018 hebben "Les Ambassadeurs" van de RTBF hier een reportage over gemaakt.

Chateau de Modave

 • Click to enlarge image 01 Chteau de Modave ed. Ern. Thill Nels n 128.jpg Oude postkaart van Château de Modave
 • Click to enlarge image 201610 Modave kasteelbezoek.JPG Klaar om het kasteel van Modave te bezoeken
 • Click to enlarge image Chateau Modave FTPL P.Fagnoul.jpg
 • Click to enlarge image Chateau de Modave - FTPL-Patrice Fagnoul.jpg
 • Click to enlarge image Chateau de Modave interieur.JPG Met audiogids flaneer je door 25 kamers met uitzonderlijke stukken meubilair uit de 18de en 19de eeuw.
 • Click to enlarge image Chateau de Modave keuken.JPG Onderin het kasteel zijn de keukens nog intact en geven je een inkijk in het gewone leven van het kasteel.
 • Click to enlarge image Domaine du Chateau de Modave vue nocturne faade  FTPL Mfred DODET.jpg
 • Click to enlarge image Kasteel Modave Zicht vanop een terras in het kasteel op de vallei.JPG Zicht vanop het terras over de vallei.
 • Click to enlarge image Kasteel van Modave bedsteeg.jpg De kamers zijn ingericht alsof de bewoners er nog iedere dag in rondlopen en al wandelend door de verschillende appartementen voelt men zich een echt kasteel vrouwe of heer.
 • Click to enlarge image Met de koets naar het kasteel van Modave.JPG Met de koets naar het kasteel van Modave.
 •