Dinant - Citadelle - Maison de Monsieur Sax - Abdij van Leffe

Statig ligt de citadel van Dinant 100 meter boven de stad en de Maas op haar rotspiek. De originele citadel stamt uit de 11e eeuw en werd gedurende de 16e en 19e eeuw na verwoestingen grotendeels herbouwd.

Eén van de beroemdste inwoners van Dinant is Adolphe Sax; de uitvinder van de saxofoon werd geboren in deze stad. Aan beide zijden van de Charles de Gaulle-brug en op de Patrie d’Adolphe Sax staan een aantal bonte saxofoons als kunstwerk opgesteld.

Leffe museum : Bier wordt er in de abdij al lang niet meer gebrouwen, maar je kunt tijdens een bezoek aan het Leffe-museum wel alles te weten komen over het ontstaan van het beroemde bier.

Kasteel van Freyr : Een beschermd buitengewoon Patrimonium, Renaissance kasteel, voormalig hertogelijk verblijf gemeubileerd door de 20 generaties, die hier tot nu woonden, een plaats doordrongen van geschiedenis. Misschien nog wel indrukwekkender dan het Freÿr kasteel zelf zijn de tuinen. Ze zijn een ontwerp van Le Nôtre, een van de architecten die voor de Franse Zonnekoning werkte.

                                                                Dinant toeristische dienst