Prehistomuseum te Ramioul - Liège

Prehistomuseum te Ramioul - Liège

Keer terug naar de prehistorie en ervaar hoe het leven toen moet geweest zijn. Dat kan in Ramioul! Hier is namelijk het prachtige prehistomuseum met vooral ook een indrukwekkend interactief gedeelte gevestigd!
30 hectares aan ervaringen in het hart van een woud tussen Luik en Hoei die in alle weersomstandigheden met de hele familie ten volle beleefd kunnen worden!

Een dagje in het prehisto-museum wordt sowieso onvergetelijk. Je maakt vuur zoals onze voorouders het deden, je kan gaan jagen met een speer of boog in de bossen van Ramioul, je kan zelf potten bakken of je kan ook de prachtige grot van Ramioul bezoeken. Deze grot werd maar liefst 70000 jaar geleden bewoond door de neanderthalers. Dat is echt om even bij stil te staan!

In het museum ontdek je verder ook tal van voorwerpen die toen gebruikt werden, waaronder aarden potten, kunstobjecten, wapens, enzovoort. Er is mogelijkheid om blootsvoets door het bos te lopen en onderweg de prehistorische verzamelingen van Wallonië te ontdekken.

Regelmatig zijn er ook boeiende tentoonstellingen. Hou de agenda dus zeker in de gaten!

Openingstijden in het winterseizoen (tot 26 maart 2017) alle dagen van 10u à 17u.
In het zomerseizoen 2017 (van 26 maart 2017 tot 29 oktober 2017) alle dagen van 10u à 17u.
Jaarlijks gesloten van 24 december 2017 tot 01 januari 2018.

Met uitzondering van begeleidingshonden worden dieren niet toegelaten in het museum.

                                                                Le préhistomuseum