Evenementen kalender

Evenementen kalender

Er is geregeld wel wat te doen bij ons in de buurt. Zonder volledig te willen zijn, zullen we hier geregeld evenementen posten, zodat jullie hier rekening mee kunnen houden als jullie enkele dagen bij ons willen verblijven.
Theatervoorstellingen, tentoonstellingen, georganiseerde wandelingen e.d.
vind je op de evenementenkalender van onze toeristische diensten  Syndicat dInitiave Entre eaux et chateaux en Huy tourisme.

Download hier de zomergids van Huy 2019, ook verkrijgbaar bij de toeristische dienst.

Toeristische autorally in Modave
alle dagen in juli en aug.

"Les beaux coins du Condroz" (de mooie plaatsjes van de Condroz) circuit van 60 km
Inschrijven via de toeristische dienst.
Rallye touristique "Les beaux coins du Condroz"Les beaux coins du Condroz"

Concert in open lucht - Drive In Culture in Marchin
alle vrijdagen van de zomer 2020

Gebouwd rond 1903 en gerestaureerd in 2015, zal de Grand-Marchin kiosk zijn oorspronkelijke doel herwinnen door het organiseren van muzikale momenten gedurende de hele zomer.
Lichte en hangende momenten, in alle stijlen, om ontmoetingen aan te moedigen, zelfs op afstand, en om een uitwisseling te stimuleren, zelfs heimelijk, rond het plein dat voor de gelegenheid is ingericht.

Kiosque à musiques

202007 et 08 Kiosque Drive à Marchin 

Place aux artistes 25 juli t.e.m. 29 augustus 2020

Theater, muziek, literatuur, beeldende kunst, voorstellingen voor een jong publiek... de hele zomer door is er voor elk wat wils.
Om de culturele sector, die sterk wordt beïnvloed door de gezondheidscrisis, te ondersteunen, heeft de stad Hoei aanzienlijke middelen vrijgemaakt om de artistieke creatie aan te moedigen en het zomeraanbod te versterken door toeristen gevarieerd en gratis vermaak te bieden op vrijdag en zaterdag in juli en augustus.

Place aux artistes

202007 et 08 Huy Place aux Artistes 01 

Théâtre au château 28 juli t.e.m. 09 augustus 2020

En toute décontraction mais dans le plus grand respect des règles de sécurité Covid-19, venez assister à la surprise concoctée par la Cie Lazzi: un spectacle déambulatoire vous fera découvrir par petits groupes la création 3 Voix pour 3 Histoires.
Avec Pascale Vander Zypen, Valéry Bendjilali, Christian Dalimier et Stéphane Stubbé.
Spectacle du mardi au samedi à 20h30, le dimanche à 18h00 (relâche le lundi 3 août).

Théâtre au château

202007 et 08 Theatre au chateau de Modave 

Festival d'art de Huy augustus 2020

Sinds 1998 is dit festival gewijd aan wereldmuziek en -stemmen. Het richt zich tot een nieuwsgierig publiek dat openstaat voor andere werelden, geluiden, culturen en waarden.
Elk jaar is het een ecclectisch festival. Van Lapland tot Mongolië, van Ierland tot Tunesië of Bulgarije, laten integere en aparte artiesten je kennismaken met andere culturen, geluiden en waarden met hun verrassende, vernieuwende en emotionele muziek.

Festival d’'Art de Huy

201908 Huy Festival dart 

Kermis in Huy van 09 tot 25 augustus

Le 15 août hutois est une journée empreinte de traditions. Tandis que les confréries s'installent en bord de Meuse sur les quais, plus de cent métiers forains ont déjà pris leurs quartiers sur le champ de foire depuis une semaine, soit le 8 août cette année. La fête de l'Assomption est l'occasion de célébrer un folklore, la gastronomie locale et de profiter des manèges et attractions dans une ambiance chaleureuse pour terminer par le feu d'artifice avec vue sur le château fort des princes-évêques.

 

Marche 1900

Elk jaar op 15 augustus. Op +- 30km van Vierset. Meer dan 100 ambachtslui in historische klederdracht, animatie en vogels op een veelkleurige markt in Marche-en-Famenne. Deze reusachtige veelkleurige markt ontstond in 1967 en behoort tot het levend immaterieel erfgoed van Wallonië. Kom de buitengewone sfeer opsnuiven, het werk bewonderen van de ambachtslui, de muzikanten, zangers en andere straatartiesten bekijken, streekproducten proeven of oude spelletjes ontdekken op meer dan 7000 m².

 

Formule 1 Spa Francorchamps op 27-29 aug 2021


De eerste Belgische Formule 1-race vond plaats op 18 juni 1950. Winnaar werd Juan Manuel Fangio in een Alfa Romeo 158. Tot 1970 werd de Grand Prix verreden op een circuit met een lengte van 14,08 km, voornamelijk op de openbare weg. Het tegenwoordige circuit is ingekort tot 6,9 km en is daarmee nog steeds het langste circuit op de Formule 1 kalender. Door de ligging van het circuit in de Ardennen is er vrij veel hoogteverschil op het circuit. De weersomstandigheden kunnen hierdoor voor veel variatie zorgen.    Formule 1 Spa Francorchamps

Formule 1 Spa Francorchamps.

 

Rallye du Condroz-Huy  07 en 08 november 2020

Het sluitstuk van het Belgisch rallykampioenschap is de Condroz Rally, begin november. Hoei, de uitvalsbasis van deze najaarsklassieker, leeft wekenlang toe naar het topevenement en tijdens het rallyweekend wordt de stad en de regio langs de Maas overspoeld door tienduizenden enthousiaste rallyliefhebbers. De Condroz Rally is het eindejaarsfeest van de rallysport in België.
Het parcours voor de Condroz Rally heeft twee gezichten. Aan de noordelijke zijde van de Maas, de regio van zuidelijk Haspengouw, wordt voornamelijk gereden over betonbanen die er traditioneel erg glad bij liggen door de bietenoogst en de kleigrond. In Marneffe, Wanze, Bas-Oha... werd al heel wat rallyhistorie geschreven. Aan de zuidelijke zijde van de Maas, de Condroz, zijn de proeven technischer, maar daarom niet minder glad en verraderlijk, want het asfalt heeft al heel wat rally's doorstaan. Het supergladde asfalt in Goesnes, het bos van Tihange, de jump van Vierset en de fameuze modderige finish van Strée zijn jaarlijks een must voor de duizenden rallyliefhebbers.
Net zoals in Ieper, heeft de Condroz een typische en ongekende sfeer, zowel in het rallycentrum als langs de proeven. De absolute recordhouder van de Condroz Rally is Patrick Snijers met negen overwinningen. Bruno Thiry won vier keer in Hoei, gevolgd door Robert Droogmans, Guy Colsoul en Freddy Loix (3). De teller van Marc Duez, Renaud Verreydt, François Duval, Pieter Tsjoen en Kris Princen staat op twee. Stuk voor stuk grote namen van de Belgische rallysport, maar ze verbleken allemaal bij de naam van de beste rallyrijder aller tijden. Sébastien Loeb himself overklaste in 2013 de Condroz Rally, natuurlijk met een Citroën.
Condroz Rally

 Condroz Rally spéciale Tinlot  

La flèche Wallone - De Waalse Pijl op woe.  april


De tweede van de drie Ardennen-klassiekers gaat steeds door in april de woensdag ná de Amstel gold Race en net vóór Liège-Bastogne-Liège en staat 12de op de UCI World Tour.
In 2020 is dit al de 84ste editie.
Onze B&B de4wilgen ligt letterlijk in een zijstraat van de plaatselijke ronde die de renners doen met als orgelpunt de muur van Huy. Als de renners bij ons passeren maken ze zich op om aan de "Côte d'Ereffe" te beginnen, een klim van 2.1 km met een stijging van 5%.
De Muur van Hoei, de mythische aankomst van de Waalse pijl, is een straat van 1,3 km  (echte naam : Chemin des Chapelles in Hoei / Huy) die uitgeeft op het Plaine de la Sarte. De renners passeren er drie keer en eindigt op de top. De helling van 26% in een bocht maakt er een van de meest uitputtende passages van in Europa.
In 2019 volgde Julian Alaphilippe zichzelf, net voor Jakob Fuglsang, die 4 dagen later de klassieker Luik-BAstenaken-Luik won.

La flèche Wallone
  

Muurklimmen aan het kasteel van Moha op april

Le château féodal de Moha vous accueille le 25 avril de 13h à 16h30 afin de découvrir les rochers du château. Il y en aura pour chacun : initiation à l'escalade, Via Cordata, pont de singe, Death-ride , filet d'escalade. Pour participer il faut mesurer au moins 1,30 m ; les enfants doivent être accompagnés de leurs parents.

Muurklimmen aan het kasteel van Moha