Evenementen kalender

Evenementen kalender

Er is geregeld wel wat te doen bij ons in de buurt. Zonder volledig te willen zijn, zullen we hier geregeld evenementen posten, zodat jullie hier rekening mee kunnen houden als jullie enkele dagen bij ons willen verblijven.
Theatervoorstellingen, tentoonstellingen, georganiseerde wandelingen e.d.
vind je op de evenementenkalender van onze toeristische diensten  Syndicat dInitiave Entre eaux et chateaux en Huy tourisme.

 

Balade Gourmande à Marchin
woensdag 01 mei 2019


De kans om de mooie Condroz te ontdekken, tijdens de wandeling is er tevens de gelegenheid om lokale produkten met aangepaste lokale wijnen te proeven
Inschrijven nodig.
Balade Gourmande of op evenement facebook

201905 01 Balade gourmande à Marchin

Balade pique-nique "terroir" in Tinlot zo. 02 juni

Op het privé domein van het kasteel van Saint-Vitu. Pour cette seconde édition, une petite balade dans le parc et les bois environnants du domaine privé de Saint-Vitu (Tinlot) qui sera ponctuée de haltes "terroir" : de quoi éveiller vos papilles. Réservation obligatoire. 
Balade pique-nique "terroir"

Fêtes de la Neuvaine in de straten van Moha en rond zijn kasteeel van 25/05 tem 02/06

Het zijn 7 dagen van spectacel, animatie en ook een kermis.
Het weekend van 25-26 mei is er een Middeleeuws feest.
Op de website vind je het uitgebreide programma.

Fêtes de la Neuvaine

Fêtes de la Neuvaine

Les machines hydrauliques
Pinksteren zo. 07 en ma. 08 juni 2019 om 14u30

Venez vous plonger dans l'histoire hydraulique de Modave : circuit guidé le long de la rivière et au coeur de la réserve naturelle, dans le parc habituellement non-accessible, avec évocation de la roue du XVIIe siècle attribuée à Rennequin Sualem et visite du pavillon contenant la roue du XIXe siècle, situé au pied du château. Vues sur la façade arrière du château.
! Bonnes chaussures recommandées (promenade d'environ 3,5 kms sur sentiers forestiers + escaliers escarpés).
Uniquement sur réservation (nombre de places limité)
Les machines hydrauliques

Modave hydraulisch wiel

 

10de feest van de landelijkheid zo. 07 juli

"Landelijkheid in al zijn aspecten" "La Fête de la Ruralité" sera donc une fois de plus placée sous le signe du partage, de la bonne humeur et de la rencontre. Un menu riche et varié, mêlant découverte et souvenirEn route pour une journée conviviale, à vivre tous ensemble, pour découvrir tout ce qui fait l’histoire, la richesse, la particularité de la vie dans notre belle campagne. Sensibiliser, apprendre et s’amuser : le programme tient en ces quelques mots !
Fête de la Ruralité de Vyle-Tharoul

Fete de la ruralite marche des saveurs

Toeristische autorally in Modave
alle dagen in juli en aug. 2019

"L'eau dans tous ses états" (het water in al zijn aspecten) 2 circuits van 25 km
Inschrijven verplicht via de toeristische dienst.
Rallye touristique "L'eau dans tous ses états"

 

Fotowandelingen in de Condroz te Marchin
(elk weekend in augustus 2019)


Het cultureel centrum van Marchin ontvangt van 03 tot 27 augustus voor de 9de keer deze biënnale van de fotografie in de Condroz.
Het gekozen thema van dit jaar: Vibrer (ontroerd zijn). 
Er worden werken van jonge en beroemde professionele artiesten tentoongesteld rond een thema dat voor elk mens belangrijk is. 

De 20 tentoonstellingen zijn opgesteld in charmante plekjes die qua architectuur, geschiedenis en erfgoed kunnen tellen in de dorpjes Grand-Marchin en Ossogne (7,5 km van mekaar).
Vertrek : Aan het "centre culturel de Marchin", place de Grand-Marchin, 4 à 4570 Marchin. Elk weekend van 03 tot 25 aug. + do. 15 en vr. 16 aug. van 10u tot 19u

9e Biennale de photographie en Condroz

201908 Biennale de photographie en Condroz

 

Kermis in Huy van 11 tot 27 augustus

Le 15 août hutois est une journée empreinte de traditions. Tandis que les confréries s'installent en bord de Meuse sur les quais, plus de cent métiers forains ont déjà pris leurs quartiers sur le champ de foire depuis une semaine, soit le 8 août cette année. La fête de l'Assomption est l'occasion de célébrer un folklore, la gastronomie locale et de profiter des manèges et attractions dans une ambiance chaleureuse pour terminer par le feu d'artifice avec vue sur le château fort des princes-évêques.

 

Marche 1900

Elk jaar op 15 augustus. Op +- 30km van Vierset. Meer dan 100 ambachtslui in historische klederdracht, animatie en vogels op een veelkleurige markt in Marche-en-Famenne. Deze reusachtige veelkleurige markt ontstond in 1967 en behoort tot het levend immaterieel erfgoed van Wallonië. Kom de buitengewone sfeer opsnuiven, het werk bewonderen van de ambachtslui, de muzikanten, zangers en andere straatartiesten bekijken, streekproducten proeven of oude spelletjes ontdekken op meer dan 7000 m².

 

Formule 1 Spa Francorchamps op 30-31 aug & 01 sept 2019


De eerste Belgische Formule 1-race vond plaats op 18 juni 1950. Winnaar werd Juan Manuel Fangio in een Alfa Romeo 158. Tot 1970 werd de Grand Prix verreden op een circuit met een lengte van 14,08 km, voornamelijk op de openbare weg. Het tegenwoordige circuit is ingekort tot 6,9 km en is daarmee nog steeds het langste circuit op de Formule 1 kalender. Door de ligging van het circuit in de Ardennen is er vrij veel hoogteverschil op het circuit. De weersomstandigheden kunnen hierdoor voor veel variatie zorgen.    Formule 1 Spa Francorchamps

Formule 1 Spa Francorchamps.

 

Rallye du Condroz-Huy  02 en 03 november 2019

Het sluitstuk van het Belgisch rallykampioenschap is de Condroz Rally, begin november. Hoei, de uitvalsbasis van deze najaarsklassieker, leeft wekenlang toe naar het topevenement en tijdens het rallyweekend wordt de stad en de regio langs de Maas overspoeld door tienduizenden enthousiaste rallyliefhebbers. De Condroz Rally is het eindejaarsfeest van de rallysport in België.
Het parcours voor de Condroz Rally heeft twee gezichten. Aan de noordelijke zijde van de Maas, de regio van zuidelijk Haspengouw, wordt voornamelijk gereden over betonbanen die er traditioneel erg glad bij liggen door de bietenoogst en de kleigrond. In Marneffe, Wanze, Bas-Oha... werd al heel wat rallyhistorie geschreven. Aan de zuidelijke zijde van de Maas, de Condroz, zijn de proeven technischer, maar daarom niet minder glad en verraderlijk, want het asfalt heeft al heel wat rally's doorstaan. Het supergladde asfalt in Goesnes, het bos van Tihange, de jump van Vierset en de fameuze modderige finish van Strée zijn jaarlijks een must voor de duizenden rallyliefhebbers.
Net zoals in Ieper, heeft de Condroz een typische en ongekende sfeer, zowel in het rallycentrum als langs de proeven. De absolute recordhouder van de Condroz Rally is Patrick Snijers met negen overwinningen. Bruno Thiry won vier keer in Hoei, gevolgd door Robert Droogmans, Guy Colsoul en Freddy Loix (3). De teller van Marc Duez, Renaud Verreydt, François Duval, Pieter Tsjoen en Kris Princen staat op twee. Stuk voor stuk grote namen van de Belgische rallysport, maar ze verbleken allemaal bij de naam van de beste rallyrijder aller tijden. Sébastien Loeb himself overklaste in 2013 de Condroz Rally, natuurlijk met een Citroën.
Condroz Rally

 Condroz Rally spéciale Tinlot

La flèche Wallone - De Waalse Pijl
op 3de woensdag van april


De tweede van de drie Ardennen-klassiekers gaat steeds door in april de woensdag ná de Amstel gold Race en net vóór Liège-Bastogne-Liège en staat 12de op de UCI World Tour.
In 2019 was dit al de 83ste editie.
Onze B&B de4wilgen ligt letterlijk in een zijstraat van de plaatselijke ronde die de renners doen met als orgelpunt de muur van Huy. Als de renners bij ons passeren maken ze zich op om aan de "Côte d'Ereffe" te beginnen, een klim van 2.1 km met een stijging van 5%.
De Muur van Hoei, de mythische aankomst van de Waalse pijl, is een straat van 1,3 km  (echte naam : Chemin des Chapelles in Hoei / Huy) die uitgeeft op het Plaine de la Sarte. De renners passeren er drie keer en eindigt op de top. De helling van 26% in een bocht maakt er een van de meest uitputtende passages van in Europa.
In 2019 volgde Julian Alaphilippe zichzelf, net voor Jakob Fuglsang, die 4 dagen later de klassieker Luik-BAstenaken-Luik won.

La flèche Wallone