Evenementen kalender

Evenementen kalender

Er is geregeld wel wat te doen bij ons in de buurt. Zonder volledig te willen zijn, zullen we hier geregeld evenementen posten, zodat jullie hier rekening mee kunnen houden als jullie enkele dagen bij ons willen verblijven.
Theatervoorstellingen, tentoonstellingen, georganiseerde wandelingen e.d.
vind je op de evenementenkalender van onze toeristische diensten  Syndicat dInitiave Entre eaux et chateaux en Huy tourisme.

Download hier de zomergids van Huy 2019, ook verkrijgbaar bij de toeristische dienst.

Fotowandelingen in de Condroz te Marchin
(elk weekend in augustus 2019)


Het cultureel centrum van Marchin ontvangt van 03 tot 27 augustus voor de 9de keer deze biënnale van de fotografie in de Condroz.
Het gekozen thema van dit jaar: Vibrer (ontroerd zijn). 
Er worden werken van jonge en beroemde professionele artiesten tentoongesteld rond een thema dat voor elk mens belangrijk is. 

De 20 tentoonstellingen zijn opgesteld in charmante plekjes die qua architectuur, geschiedenis en erfgoed kunnen tellen in de dorpjes Grand-Marchin en Ossogne (7,5 km van mekaar).
Vertrek : Aan het "centre culturel de Marchin", place de Grand-Marchin, 4 à 4570 Marchin. Elk weekend van 03 tot 25 aug. + do. 15 en vr. 16 aug. van 10u tot 19u

9e Biennale de photographie en Condroz

Toeristische autorally in Modave
alle dagen in juli en aug. 2019

"L'eau dans tous ses états" (het water in al zijn aspecten) 2 circuits van 25 km
Inschrijven verplicht via de toeristische dienst.
Rallye touristique "L'eau dans tous ses états"

201907 et 08 toeristische autorally in Modave

Playmobil expositie te Huy van 01 april t.e.m. 15 aug. 2019

"Vooruit met de geschiedenis met Godefroid de Bouillon" "Playmobil bestaat al meer dan 40 jaar en is al generaties lang een cult speelgoed geworden. Al als kind speelde Dominique Béthune veel met deze kleine beeldjes. Sinds 8 jaar verzamelt hij honderden Playmobils.
Een plezier is een verslindende passie geworden en resulteerde tot heuse tentoonstellingen.
Playmobil expo krantenartikel en Playmobil Expo facebook pagina

201906 Playmobil exposition  201906 Playmobil exposition 02

Festival d'art de Huy van 21 t.e.m. 25 augustus 2019

Sinds 1998 is dit festival gewijd aan wereldmuziek en -stemmen. Het richt zich tot een nieuwsgierig publiek dat openstaat voor andere werelden, geluiden, culturen en waarden.
Elk jaar is het een ecclectisch festival. Van Lapland tot Mongolië, van Ierland tot Tunesië of Bulgarije, laten integere en aparte artiesten je kennismaken met andere culturen, geluiden en waarden met hun verrassende, vernieuwende en emotionele muziek.

Festival d’'Art de Huy

201908 Huy Festival dart 

Kermis in Huy van 11 tot 27 augustus

Le 15 août hutois est une journée empreinte de traditions. Tandis que les confréries s'installent en bord de Meuse sur les quais, plus de cent métiers forains ont déjà pris leurs quartiers sur le champ de foire depuis une semaine, soit le 8 août cette année. La fête de l'Assomption est l'occasion de célébrer un folklore, la gastronomie locale et de profiter des manèges et attractions dans une ambiance chaleureuse pour terminer par le feu d'artifice avec vue sur le château fort des princes-évêques.

 

Marche 1900

Elk jaar op 15 augustus. Op +- 30km van Vierset. Meer dan 100 ambachtslui in historische klederdracht, animatie en vogels op een veelkleurige markt in Marche-en-Famenne. Deze reusachtige veelkleurige markt ontstond in 1967 en behoort tot het levend immaterieel erfgoed van Wallonië. Kom de buitengewone sfeer opsnuiven, het werk bewonderen van de ambachtslui, de muzikanten, zangers en andere straatartiesten bekijken, streekproducten proeven of oude spelletjes ontdekken op meer dan 7000 m².

 

Formule 1 Spa Francorchamps op 30-31 aug & 01 sept 2019


De eerste Belgische Formule 1-race vond plaats op 18 juni 1950. Winnaar werd Juan Manuel Fangio in een Alfa Romeo 158. Tot 1970 werd de Grand Prix verreden op een circuit met een lengte van 14,08 km, voornamelijk op de openbare weg. Het tegenwoordige circuit is ingekort tot 6,9 km en is daarmee nog steeds het langste circuit op de Formule 1 kalender. Door de ligging van het circuit in de Ardennen is er vrij veel hoogteverschil op het circuit. De weersomstandigheden kunnen hierdoor voor veel variatie zorgen.    Formule 1 Spa Francorchamps

Formule 1 Spa Francorchamps.

 

Rallye du Condroz-Huy  02 en 03 november 2019

Het sluitstuk van het Belgisch rallykampioenschap is de Condroz Rally, begin november. Hoei, de uitvalsbasis van deze najaarsklassieker, leeft wekenlang toe naar het topevenement en tijdens het rallyweekend wordt de stad en de regio langs de Maas overspoeld door tienduizenden enthousiaste rallyliefhebbers. De Condroz Rally is het eindejaarsfeest van de rallysport in België.
Het parcours voor de Condroz Rally heeft twee gezichten. Aan de noordelijke zijde van de Maas, de regio van zuidelijk Haspengouw, wordt voornamelijk gereden over betonbanen die er traditioneel erg glad bij liggen door de bietenoogst en de kleigrond. In Marneffe, Wanze, Bas-Oha... werd al heel wat rallyhistorie geschreven. Aan de zuidelijke zijde van de Maas, de Condroz, zijn de proeven technischer, maar daarom niet minder glad en verraderlijk, want het asfalt heeft al heel wat rally's doorstaan. Het supergladde asfalt in Goesnes, het bos van Tihange, de jump van Vierset en de fameuze modderige finish van Strée zijn jaarlijks een must voor de duizenden rallyliefhebbers.
Net zoals in Ieper, heeft de Condroz een typische en ongekende sfeer, zowel in het rallycentrum als langs de proeven. De absolute recordhouder van de Condroz Rally is Patrick Snijers met negen overwinningen. Bruno Thiry won vier keer in Hoei, gevolgd door Robert Droogmans, Guy Colsoul en Freddy Loix (3). De teller van Marc Duez, Renaud Verreydt, François Duval, Pieter Tsjoen en Kris Princen staat op twee. Stuk voor stuk grote namen van de Belgische rallysport, maar ze verbleken allemaal bij de naam van de beste rallyrijder aller tijden. Sébastien Loeb himself overklaste in 2013 de Condroz Rally, natuurlijk met een Citroën.
Condroz Rally

 Condroz Rally spéciale Tinlot  2019 Condroz Rally

La flèche Wallone - De Waalse Pijl
op 3de woensdag van april


De tweede van de drie Ardennen-klassiekers gaat steeds door in april de woensdag ná de Amstel gold Race en net vóór Liège-Bastogne-Liège en staat 12de op de UCI World Tour.
In 2019 was dit al de 83ste editie.
Onze B&B de4wilgen ligt letterlijk in een zijstraat van de plaatselijke ronde die de renners doen met als orgelpunt de muur van Huy. Als de renners bij ons passeren maken ze zich op om aan de "Côte d'Ereffe" te beginnen, een klim van 2.1 km met een stijging van 5%.
De Muur van Hoei, de mythische aankomst van de Waalse pijl, is een straat van 1,3 km  (echte naam : Chemin des Chapelles in Hoei / Huy) die uitgeeft op het Plaine de la Sarte. De renners passeren er drie keer en eindigt op de top. De helling van 26% in een bocht maakt er een van de meest uitputtende passages van in Europa.
In 2019 volgde Julian Alaphilippe zichzelf, net voor Jakob Fuglsang, die 4 dagen later de klassieker Luik-BAstenaken-Luik won.

La flèche Wallone